Business Hi-Tech

Proprietarul Gersim: Managerii români se plâng prea mult de condiţiile de business. „Îi in­vit pe cei care se plâng să facă afaceri într-un mediu stabil precum Germania, Franţa sau Italia.“

Dan Ştefă­nescu

Dan Ştefă­nescu

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2018, 00:07 3280

Managerii români se plâng „prea mult“ de schimbările legisla­ti­ve şi fiscale, birocraţia sau in­frastructura din România în loc să se uite la opor­tu­ni­tă­ţi­le „ex­ce­lente“ de business şi pierd din vedere cât de greu este să intri pe pieţele „aşe­za­te“ din Vest unde şi taxele sunt mult mai mari, afir­mă, într-un discurs ne­obiş­nuit în rândul antre­prenorilor lo­cali, Dan Şte­fă­nescu - pro­prie­ta­rul Gersim - cel mai mare dis­tribuitor local de telefoa­ne şi tablete.

„Nu există o altă ţară mare din Europa unde să ai atât de multe oportunităţi să faci afa­ceri decât România. Îi in­vit pe cei care se plâng să facă afaceri într-un mediu stabil precum Germania, Franţa sau Italia. Da, de­sele schim­bări în legislaţia fiscală, infra­struc­tura proastă, bi­ro­craţia exce­sivă ne afec­tea­ză şi pe noi, dar toate vin «la pachet». Haideţi să muncim mai mult“.

Gersim Impex, com­­panie cu afaceri de 175 mil. euro în 2017, se uită după achiziţii atât pe piaţa de distribuţie, cât şi pe cea de retail, ca parte a unui efort de diversi­fi­care a busines­­su­lui, sus­ţine Ştefănescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO