Business Hi-Tech

Punct final pentru ascensiunea RCS&RDS pe telefonie mobilă? În T4/2017 Digi a pierdut pentru prima oară clienţi

Punct final pentru ascensiunea RCS&RDS pe telefonie...

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2018, 00:07 58438

Compania RCS&RDS, deţinută de miliardarul oră­dean Zoltan Teszari, a pierdut pentru prima oară în T4/2017 cli­enţi pe segmentul de telefonie mo­bilă, după o perioadă ne­între­ruptă de câţiva ani de creş­tere explozivă pe acest seg­ment, conform datelor dintr-o prezentare pentru investitori.

Numărul de clienţi pierduţi este unul infim - 9.000, de la 3,40 milioane la 3,391 milioane, însă reprezintă un semnal in­te­­resant, în condiţiile în care şi cifrele ANCOM privind portările indică faptul că atractivitatea reţelei Digi a scăzut în 2017. Numărul de clienţi care au plecat din reţeaua Digi în decembrie era de aproape două ori mai mare decât cel din ianuarie, în timp ce „sosirile“ - numărul de clienţi atraşi din alte reţele, erau la jumătate în acelaşi interval. Venitul mediu lunar pe client (ARPU) a crescut pe segmentul de telefonie mobilă şi date cu peste 19% anul trecut, la 4,3 euro, conform datelor Digi care este listată la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO