Business Hi-Tech

Radu Enache a plecat de la conducerea HP după 14 ani

Radu Enache

Radu Enache

Autor: Adrian Seceleanu

30.09.2014, 00:07 2201
Radu Enache, 65 de ani, şi-a încheiat în luna iulie mandatul de peste 14 ani la conducerea subsidiarei locale a companiei americane Hew­lett Packard (HP), care îl plasează pe primul loc în topul cel mai longevivi CEO din industria locală de IT.

Nicio altă companie mare de IT de pe piaţa locală nu a păstrat pentru o perioadă atât de lungă acelaşi CEO, singurul „rival“ din acest punct de vedere fiind din industria de telecom: Alexan­dru Oprea, care este director general al RCS&RDS din 1997.

„M-am pensionat, a fost o retragere din motive fireşti, legate de vârstă”, a declarat Radu Enache pentru ZF. În luna decembrie fostul şef al HP România va împlini 66 de ani. Întrebat ce planuri are, Radu Enache a spus că „nu va sta degeaba“. „Mi-am propus să fiu activ în calitate de consultant sau ca membru în boardul unor com­panii“. Radu Enache a fost numit la conducerea com­paniei în luna mai 2000.

Noul şef al HP România este Marius Georgescu, 42 de ani, care ocupa anterior func­ţia de director de vânzări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO