Radu Georgescu, Gecad: Vrem investitori români în Vector Watch

1 dec 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch, lansat în urmă cu doi ani de un grup de antreprenori locali, are ca obiectiv să atragă investitori locali în proiect, pentru a păstra cât mai mult din companie în mâinile unor români, spune Radu Georgescu, partener fondator al fondului de investiţii Gecad Group, care este în prezent acţionarul majoritar al Vector.
 
“După modelul oricărei investiţii, discuţiile au fost purtate cu mai multe fonduri de investiţii, atât locale, cât şi internaţionale. Însă, unul dintre elementele importante pentru un proiect dezvoltat întâi în România este să păstrăm cât mai mult din companie în proprietatea unor investitori români”, a spus Georgescu.
 
Vector Watch, cel mai mare pariu tehnologic şi comercial al unor antreprenori români în industria globală a gadgeturilor purtabile, care a lansat în doi ani de la înfiinţare o colecţie de 12 smartwatch-uri, a anunţat săptămâna trecută că a luat o nouă finanţare - a treia, în valoare de 5 mil. $, dintre care 1,4 mil. $ au venit de la cofondatorii eMag Radu Apostolescu şi Bogdan Vlad, cărora li s-a adăugat Mihai Popescu. Niciuna dintre părţile implicate în tranzacţie nu a oferit detalii despre finanţare.
 
Vector Watch, care speră să atingă în aproximativ un an de zile o evaluare de un miliard de dolari odată cu un exit, ar putea multiplica astfel de câteva ori banii alocaţi de antreprenorii locali acestui proiect. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.12.2015

 
Cuvinte cheie:
Radu Georgescu
, Gecad
, ceasuri inteligente
, Vector Watch
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide