Business Hi-Tech

Radu Georgescu: O echipă Vector Watch lucrează deja la ceasuri inteligente noi

Radu Georgescu

Radu Georgescu

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2015, 00:00 939

Vector Watch, compania fondată anul trecut de antreprenorul local Andrei Pitiş care a lansat recent la nivel internaţional trei modele de ceasuri inteligente, are o echipă de cercetare şi dezvoltare care lucrează deja la noi versiuni, potrivit lui Radu Georgescu, unul dintre acţionarii companiei.

„Această companie mi­că are o echipă separată de R&D care, în paralel cu lupta restului companiei de a lansa un produs, sapă pentru versiunile următoare“, a scris Georgescu pe blogul personal.

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori IT din România, cunoscut pentru tranzacţii spectaculoase precum vânzarea unui antivirus către Microsoft sau a procesatorului de plăţi Gecad ePayment către grupul Naspers, afirmă că Vector Watch a avut o evoluţie foarte bună, într-un timp foarte scurt.

„Am văzut multe companii care în­cep încet, încet şi peste 2-3 ani se prezin­tă în continuare ca oportunităţi, «să vezi ce putem noi face dacă avem ocazia». Ei bine, Vector nu e aşa: tace şi face. Repe­de şi bine. Acum un an vorbeam cu Andrei despre ideea şi proiectul pe care el şi încă doi cofondatori le aveau. A trecut doar un an şi fiţi atenţi ce această companie a reuşit să facă“, a scris Georgescu. El a subliniat printre altele că Vector Watch a creat de la zero un sistem de operare pentru ceas, care „comunică“ şi cu smartphone-urile Apple, şi cu cele cu Google Android şi Microsoft Win­dows Phone şi că a reuşit să recruteze manageri de top la nivel internaţional, a căror expertiză să contribuie la succesul proiectului. Vector Watch, care a prezentat primele sale modele de ceasuri la Basel, în El­ve­ţia, s-a bucurat de primire foarte bună în presa internaţională de tehnologie.

Vector Watch a reuşit să îl convingă pe Radu Georgescu să poarte pentru prima oară ceas, scrie fondatorul Gecad pe blog: „Nu vreau să intru acum în calităţile produsului, deşi am un ceas pe mână (sic!) şi este spectaculos“.

Într-un interviu acordat ZF la începutul lunii februarie, Radu Georgescu spunea că Vector Watch trebuie să-l convingă că merită să poarte pentru prima oară un ceas. „Eu nu am purtat niciodată în viaţa mea ceas, refuz cuvântul ceas, eu ştiu cât este ora întotdeauna. Am crezut în permanenţă că: 1. Nu am nevoie de o bijuterie; 2. Nu am nevoie de utilitatea «spune-mi cât este ceasul»; 3. Nu vreau să port ceva pe mână dacă nu am nevoie de el. De aici plecăm. Ce se întâmplă cu noţiunea de smartwatch şi Vector în particular este că vine cu câteva elemente de care chiar ai nevoie, dincolo de cât este ora. Despre care eu Radu cred că sunt pe bune valoare adăugată. Nu ştiu dacă voi purta ceasul. Onest, nu ştiu dacă voi purta pentru că până nu îl pui pe mână pentru a vedea dacă îţi aduce suficientă valoare adaugată (…) Dacă eu voi purta ceas, ceasul acesta, înseamnă că va fi o superşmecherie pentru că dacă nu am purtat 47 de ani ceas, şi mă apuc acum să port (…)”.

Vector Watch estimează că va lansa 100.000 de ceasuri în primul an de la lansare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO