Business Hi-Tech

Radu Opriş, şeful HPE România: Investiţiile în tehnologie au fost ale sectorului privat în 2017

Autor: Cristina Bellu

26.04.2018, 00:07 705

Sectorul privat este cel care a investit cel mai mult anul trecut în tehnologie, iar unele dintre cele mai mari proiecte au fost cele desfăşurate de companii mari din sectorul bancar, de telecom sau de retail.

„Noi ne-am adresat anul trecut în marea majoritate mediului privat, nu pentru că nu ne-am dorit să avem proiecte în spaţiul public, ci pentru că ele au fost foarte puţine. Vânzările noastre au fost în proporţie de peste 90% în mediul privat. Partea de mobilitate, de securitate a da­te­lor şi de business analytics din spatele lor a fost un punct în care ne-am concentrat, prin soluţiile Aruba. La ni­vel de pro­iecte mari au fost atât în zona telecom, unde parte­nerul nos­tru strategic este Orange România, cât şi în zona de ban­­king, de retail“, a declarat Radu Opriş, mana­ging direc­tor al subsidiarei din România a gigantului american Hewlett-Packard Enterprise (HPE) - unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii de IT pen­tru companii. El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei edi­ţii speciale a emisiunii ZF Live, trans­mi­să de la conferinţa Reimagine 2018, care a fost organizată de HPE.

„Pentru anul acesta mizăm şi pe zona publică şi sun­tem gata să participăm şi acolo în construcţia unor pro­iecte semnificative. Pe ansamblu vedem o piaţă oare­cum în stagnare în zona IT. Nu este o zonă care să crească foarte mult şi probabil că şi lipsa proiectelor din spaţiul public a generat acest lucru.

Există cel puţin două zone, respectiv zona telecom şi cea bancară unde există o efervescenţă în investiţiile din infrastructură“, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO