Business Hi-Tech

Raport Deutsche Telekom: Ne aşteptăm la noi scăderi pe mobil în România, din cauza legii înregistrării cartelelor preplătite

Raport Deutsche Telekom: Ne aşteptăm la noi scăderi pe...

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2016, 00:06 803
Numărul de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă ale grupului Telekom România va scădea şi în 2016, la fel ca în anii precedenţi, pe fondul aşteptatei intrări în vigoare a unei legi care va obliga utilizatorii de cartele preplătite să-şi dezvăluie iden­titatea când achiziţionează un sim, conform datelor dintr-o serie de rapoarte pregătite de grupul german Deutsche Telekom - acţio­­narul majoritar al grupului de ope­ratori din România, înaintea adunării generale cu acţionarii care va avea loc în 25 mai în Bonn.
 
„Ne aşteptăm ca numărul de clienţi pentru serviciile de comunicaţii mobile să scadă de la an la an în 2016 în principal din cauza introducerii unor reglementări care prevăd înregistrarea utilizatorilor de cartele preplătite, planificată de autorităţile din România“, conform documentului citat.
 
Telekom România a încheiat anul trecut cu 5,992 milioane de clienţi pentru ser­viciile de telefonie mobilă, în scădere cu 1% faţă de anul precedent, pe fondul evo­luţiei negative a bazei de cartele pre­plătite, care a înregistrat un declin de 6%. Com­pa­nia a câştigat teren pe abonamente anul tre­cut, atingând un portofoliu de 1,893 mi­lioane de contracte – o creştere de 12% faţă de anul anterior. Numărul total de clienţi de telefonie mobilă ai Telekom este într-un declin constant din decembrie 2009 încoace, când compania a atins un vârf de aproxi­mativ 7,3 milioane de clienţi, cel mai mare număr de utilizatori din istoria operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO