Răsturnare de situaţie: IT-iştii au ajuns să aibă salarii cu peste 60% mai mari decât „rivalii“ din telecom

1 mar 2017 Autor: Adelina Mihai

Dacă în anul 2008 un programator câştiga, în medie, 2.200 de lei net pe lună (cu 8% mai puţin decât un angajat din telecom),  anul trecut salariul mediu în IT a ajuns la aproape 5.500 de lei net pe lună, cu 63% peste nivelul salarial mediu din telecomunicaţii, arată datele centralizate de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

„În 2008 existau oricum foarte puţine companii speciali­zate în zona IT în România, spre deosebire de operatorii tele­com, care erau vedete în piaţa muncii. Evident, fiind mai puţine oportunităţi în industria IT, nu era cerere de candidaţi astfel încât să crească salariile. Acum însă situaţia s-a schimbat, salariile au crescut semnificativ în IT ca urmare a cererii crescute de candidaţi“, a explicat Cristina Postolache, managing partner al, Big4HR, firmă de servicii de HR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.03.2017

 
Cuvinte cheie:
programatori
, salarii
, IT-işti
, telecom
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide