Business Hi-Tech

Ravinder Takkar îşi încheie pe 15 iulie mandatul de CEO al Vodafone România. El a fost promovat într-un rol complex în India: preşedinte al diviziei de servicii şi coordonator al dezvoltării businessului grupului în Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Pacific

Ravinder Takkar îşi încheie pe 15 iulie mandatul de...

Autor: Adrian Seceleanu

23.06.2017, 10:26 6447

Ravinder Takkar, CEO-ul în mandatul căruia cifra de afaceri a subsidiarei locale a grupului britanic de comunicaţii Vodafone a revenit pe creştere iar investiţiile în reţeaua mobilă au accelerat, concomitent cu expansiunea centrelor de servicii internaţionale din Bucureşti, va prelua la jumătatea lunii viitoare poziţia  un rol complex de management în India, poziţie din care va fi preşedinte al Vodafone Group Services, va reprezenta interesele Vodafone în India şi va fi responsabil şi de dezvoltarea business-ului Vodafone în regiunea Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Pacific. Divizia Vodafone Group Services are aproape 6.000 de angajaţi şi oferă servicii de tehnologie, reţea, finanţe şi administrative pentru subsidiarele la nivel global ale grupului britanic.

"Începând cu data de 15 iulie 2017, Ravinder Takkar va prelua funcţia de Preşedinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India, inclusiv de crearea şi integrarea cu succes a noului joint-venture (companie cu capital comun) dintre Vodafone India şi Idea. În plus, el va fi responsabil de dezvoltarea business-ului Vodafone în regiunea Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Pacific (AMAP), raportându-i lui Vivek Badrinath, CEO pentru regiunea AMAP. Astfel, Takkar îşi încheie mandatul de trei ani de CEO şi preşedinte al Vodafone România, rol pe care l-a preluat în mai 2014”, conform datelor communicate de companie.

“Am petrecut trei ani cu multe împliniri în cadrul Vodafone România şi am avut oportunitatea de a consolida, alături de echipa de management şi de angajaţii noştri, cei mai importanţi piloni ai business-ului, şi anume performanţa reţelei, experienţa clienţilor şi stabilitatea financiară. Trei ani la rând, reţeaua noastră a fost certificată de către P3 communications drept Cea mai Performantă din România, toate metodele interne şi externe pe care le folosim pentru a măsura satisfacţia clienţilor ne arată că aceştia se bucură de o experienţă superioară, pe care am reuşit să o transpunem într-o creştere constantă a bazei de clienţi pe toate segmentele, iar veniturile anuale din servicii au înregistrat o creştere susţinută. De asemenea, am avut marea bucurie de a sărbători împreună cu clienţii şi angajaţii noştri aniversarea a 20 de ani de când am lansat prima reţea mobilă digitală din România”, a declarat Ravinder Takkar.

Vodafone România nu a anunţat pentru moment cine va prelua conducerea companiei. “Vodafone Group va anunţa în perioada următoare noul CEO pentru România”.

Ravinder Takkar, 48 de ani este cetăţean american şi este licenţiat în informatică al Universităţii Loyola Marymount din Los Angeles.

Takkar s-a alăturat echipei Vodafone în 1994 şi a ocupat numeroase poziţii executive, atât în Vodafone Group, cât şi în companiile cu capital comun (joint ventures), printre care: director enterprise şi director de strategie la Vodafone India, group manager de dezvoltare pentru Vodafone Live, director tehnologie la Vizzavi, precum şi alte roluri operaţionale în Vodafone Spania şi Vodafone Portugalia. Takkar a fost membru al board-ului Vodafone India şi Indus Towers (un joint venture între Vodafone India, Airtel şi Idea).

Înainte de a fi desemnat CEO şi preşedinte al Vodafone România, el a fost CEO Vodafone Partner Markets, fiind responsabil de creşterea business-ului, prin extinderea prezenţei Vodafone şi adăugarea de noi parteneri. Înainte de a lucra pentru Vodafone, el a fost consultant de management la DMR Group.

Cifrele celor 3 ani de mandat din România

În mandatul lui Ravinder Takkar numărul total de clienţi al Vodafone a crescut cu 10,2% la 9,44 milioane în timp ce numărul de clienţi pentru serviciile mobile a avansat cu un procent asemănător, la 8,74 milioane (în perioada iunie 2014 - martie 2017, pentru ca există în prezent date publice). Numărul de contracte de abonament a avansat cu aproximativ 8% la 3,6 milioane în timp ce numărul de cartele preplătite - care a fost scena unor lupte dure în ultimii ani - a urcat şi el în perioada amintită cu 11% la 5,2 milioane.

Veniturile din servicii de comunicaţii ale operatoruli au fost în primul trimestru al acestui an calendaristic de peste 175 mil. euro, faţă de 158 mil. euro în al doilea trimestru al anului calendaristic 2014, când Takkar a venit la Bucureşti şi a preluat conducerea operatorului de la spaniolul Inaki Berroeta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO