Business Hi-Tech

Răzvan Mustea, propus ministru al comunicaţiilor de PD-L: tarifele la internet în roaming sunt "prohibitive" şi “împiedică în mod real comunicaţiile”

Răzvan Mustea, propus ministru al comunicaţiilor de PD-L: tarifele la internet în roaming sunt "prohibitive" şi “împiedică în mod real comunicaţiile”

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2012, 18:45 804

Deputatul PD-L de Vrancea Răzvan Mustea-Şerban, un economist în vârstă de 33 de ani care ar putea fi numit ministru al comunicaţiilor, i-a scris anul trecut colegului de partid Valerian Vreme - căruia se pregăteşte acum să îi ia locul, pentru a-l întreba ce contribuţie are România la nivel european pentru reducerea tarifelor "prohibitive" la pachetele de date în regim roaming, care "împiedică în mod real comunicaţiile prin intermediul Internetului mobil", potrivit datelor de pe pagina web a Camerei Deputaţilor. Aceasta este singura întrebare sau interpelare a deputatului PD-L care are legătură cu domeniul IT şi telecom şi care a fost consemnată pe pagina web a Camerei.

"Cunoaştem cu toţii că utilizarea serviciilor de date la nivel naţional, mai ales prin intermediul computerelor şi a telefoanelor mobile, a cunoscut o creştere impresionantă. Cu toate acestea, tarifele pachetelor de date în regim roaming continuă să rămână prohibitive, fluctuând între 2 şi 4 euro pentru fiecare Mb transferat", scrie deputatul în solicitarea transmisă la data de 28 iunie 2011 lui Valerian Vreme, căruia i-a solicitat să îi răspundă în scris. El i-a cerut lui Vreme să precizeze dacă intenţionează să ridice "această problemă la nivelul discuţiilor cu omologii din statele membre" şi dacă are deja "o poziţie oficială a operatorilor, pe marginea menţinerii acestor tarife, care împiedică în mod real comunicaţiile prin intermediul Internetului mobil".

Răspunsul transmis de Valerian Vreme a reprodus planul Comisiei Europene de reducere a tarifelor în roaming pentru perioada care se încheie în anul 2015, care prevede noi diminuări ale tarifelor la telefonie mobilă în roaming, inclusiv pentru serviciile de date. În finalul răspunsului Vreme a scris că "România a susţinut ultima propunere de regulament privind roaming-ul în reţelele internaţionale, considerând că este în avantajul cetăţenilor (…)". Vreme adaugă însă că regulamentul are nevoie de consultări cu factorii implicaţi pentru a fi adoptat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO