ZF 24

RCS&RDS a cumpărat reţele cu peste 50.000 de abonaţi în 2014

RCS&RDS a cumpărat reţele cu peste 50.000 de abonaţi...

Autor: Adrian Seceleanu

02.09.2014, 00:07 3081

RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV, a achiziţionat în acest an, prin patru tranzacţii cu o valoare cumulată de câteva milioane de euro, peste 50.000 de abonaţi la servicii de cablu şi comunicaţii de la companii mai mici, potrivit datelor comunicate de companii, unor documente publicate în Monitorul Oficial şi informaţiilor obţi­nute de ZF de pe piaţa de telecom.

Cea mai mare tranzacţie realizată de RCS&RDS în acest an este cea prin care operatorul a preluat circa 26.000 de abonaţi de la compania Electrosim, controlată de omul de afaceri Hurghiş Apăvăloaei Ioan Simu, care avea operaţiuni în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Câmpeni, Teiuş şi satele învecinate.

WikiZF: Profilul companiei RCS&RDS

Pentru RCS&RDS, miza acestei tranzacţii nu a fost reprezentată doar de cei aproape 30.000 de abonaţi ai Electro­sim, cât de magistrala de fibră optică a companiei, care face legătura între localităţile Brad (judeţul Hune­doara) şi Blaj (judeţul Alba) şi care a completat astfel o rută lipsă în infrastructura gigantului controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea.

RCS&RDS a mai preluat în acest an şi cei aproximativ 7.000 de abonaţi ai companiei Vesatel, care avea operaţiuni în municipiul Reghin, de la fostul senator Petru Başa şi asociatul său Ioan Sita. Alţi 8.500 de abonaţi au venit de la compania Canal 7 din Baia Mare, unde acţionar era o persoană fizică, Majoros Andrei Csaba. O altă tranzacţie a fost cea prin care compania a preluat circa 13.000 de abonaţi ai companiei KATV Star, care este controlată de Şerban Augustin şi Ioan Sita.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre tranzacţia cu Electrosim, aria de acoperire, număr de abonaţi;

- date despre alte tranzacţii realizate în acest an de RCS&RDS (Vesatel, Canal 7 din Baia Mare, KATV Star )

- planurile RCS&RDS pentru platforma Digi Play

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO