Business Hi-Tech

RCS&RDS a început ofensiva pe smartphone în Oradea, cu terminale Samsung şi Nokia. Vedeţi aici oferta

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2012, 00:02 17445

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii telecom de pe piaţă, a lansat în Oradea prima campanie promoţională din istoria operatorului prin care oferă la pachet un smartphone la preţ subvenţionat împreună cu servicii de comunicaţii mobile.

Smartphone-urile din prima ofertă de acest tip a RCS&RDS sunt produse de Samsung şi Nokia, iar abonamentele au tarife de 4,5,7 şi 10 euro (plus TVA) pe lună. Abonamentul de 10 euro include trafic nelimitat pe internet (cu o limită de viteză după depăşirea unui trafic de 2 GB), 200 de minute de apeluri video în reţeaua RCS&RDS şi apeluri nelimitate în reţeaua fixă şi mobilă a RCS&RDS. Un minut de apel către celelalte reţele de telefonie mobilă naţionale (Orange, Vodafone etc.) are un tarif de 3 eurocenţi/ minut (plus TVA), potrivit datelor furnizate de operatorii din call-center-ul companiei. Pentru a utiliza apelurile video, clien­ţii RCS&RDS trebuie să achite, o singură dată, o taxă de activare a serviciului de 1,24 euro.

Unul dintre terminalele oferite la preţ subvenţionat de RCS&RDS este smartphone-ul Samsung I9001 Galaxy S Plus, care e disponibil la preţul de 530 de lei doar împreună cu un abonament de 10 euro pe lună, pe doi ani de zile. Subvenţia aplicată de RCS&RDS este de peste 50% din preţul mobilului. Spre exemplu, Samsung Galaxy S Plus costă "la liber", fără abonament, 1.300 de lei la eMag şi pcfun.ro.

Telefonul mobil menţionat poate fi achiziţionat de la RCS&RDS şi în 12 rate egale de 45 de lei pe lună, care se adaugă la plata abonamentului. Oferta este momentan disponibilă doar în Oradea - localitatea de unde provine fondatorul şi proprietarul com­paniei, Zoltan Teszari.

Abonamentele de telefonie mobilă cu smartphone inclus pot fi achiziţionate independent de alte servicii ale RCS&RDS.

Este pentru prima oară când RCS&RDS intră în lupta pentru clienţi cu "arme" utilizate până acum doar de rivalii de la Cosmote, Orange şi Vodafone: pachete de servicii de voce şi date mobile, împreună cu smartphone-uri la preţuri subvenţionate.

Contactaţi de ZF reprezentanţii RCS& RDS nu au oferit detalii suplimentare despre campanie.

Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, declarase recent pentru ZF că operatorul pregăteşte lansarea unei asemenea campanii, concomitent cu o schimbare a designului din casierii. "Suntem în discuţii pentru a lansa oferte cu smartphone-uri la preţuri mai mici, finanţate de compania noastră. Ţinta noastră este ca un număr cât mai mare de utilizatori să folosească serviciile de date", declarase Popoviciu.


Update:

RCS&RDS a răspuns întrebărilor ZF privind oferta de abonamente de comunicaţii mobile împreună cu smartphone-uri, oferind detalii despre toate planurile tarifare şi mobilele incluse. Compania a modificat numărul de planuri tarifare şi preţul telefoanelor faţă de cel comunicat ZF marţi, 3 aprilie, de operatorii din call-center-ul companiei. Spre exemplu, marţi operatorii din call-center au precizat că un abonament de 10 euro pe lună este cel mai scump din oferta companiei, însă datele transmise astăzi de RCS&RDS arată introducerea unui nou plan tarifar, de 12 euro pe lună.

Oferta rămâne în continuare disponibilă doar în Oradea, însă operatorul evaluează posibilitatea de a o extinde şi în alte localităţi.

RCS&RDS nu a publicat momentan pe pagina sa de internet detaliile ofertei Digi Mobil Smart.

Descărcaţi de aici oferta RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO