Business Hi-Tech

RCS&RDS a modificat oferta de pachete de cablu TV pentru a reduce tariful cu 2 lei / lună pentru unii clienţi

RCS&RDS a modificat oferta de pachete de cablu TV pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

20.12.2012, 18:27 10282

RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de cablu TV din România, nu va mai avea în ofertă de anul viitor decât două pachete de servicii - unul de cablu analogic şi unul de cablu digital, cu preţuri de 25 de lei / lună, respectiv 29 de lei / lună, a anunţat compania.

Faţă de oferta curentă numărul de programe TV din pachetul analogic creşte iar preţul nu se schimbă, în timp ce în cazul televiziunii digitale dispare pachetul ExtraDigital.

Noul pachet Digital are mai multe posturi TV (până la 100) decât fostul pachet Extra Digital (87) şi costă cu 3 lei mai puţin pentru clienţii care vor semna contracte de anul viitor. “Pachetul Digital poate fi completat cu opţiunea Adult, în valoare lunară de 1 leu, opţiune care conţine canale pentru adulţi. Compania oferă primul echipament SD pentru recepţie digitală în custodie”, precizează reprezentanţii RCS&RDS.
Ce se întâmplă cu abonaţii vechi ai pachetelor digitale?

Clienţii care au pachetul Bază Digital - cu un tarif de 25 de lei pe lună, nu vor fi obligaţi să treacă de la 1 ianuarie la noul pachet cu 4 lei mai scump, ci îşi vor păstra oferta curentă.

Clienţii care au în prezent pachetul Extra Digital vor trece în schimb la pachetul nou din luna decembrie, şi vor plăti un tarif mai mic cu 2 lei, de 30 de lei pe lună.

“În acord cu noua ofertă, abonaţii fostelor pachete digitale <<Extra>> şi ai extraopţiunii <<Extra>> vor beneficia în continuare de opţiunea Adult şi vor primi o reducere cu 2 lei a tarifului lunar, urmând să plătească 30 de lei în loc de 32 lei, începând cu decembrie 2012”, potrivit comunicatului transmis de RCS&RDS.

Schimbarea ofertei RCS&RDS şi reducerea numărului de pachete oferite ar putea avea legătură cu conflictul comercial al companiei româneşti cu grupul Discovery. Cele două companii nu au ajuns la un acord comercial pentru a continua retransmiterea posturilor Discovery, astfel că acestea au fost eliminate din grila RCS&RDS.

În acest context, pare foarte probabil ca RCS&RDS să fi modificat oferta de pachete de cablu TV pachetului pentru a le putea oferi clienţilor pachetului Extra Digital o reducere de tarif în contextul eliminării posturilor TV menţionate. Ipoteza este susţinută de faptul că RCS/RDS va reduce tariful plătit de aceşti clienţi încă din această lună deşi oferta nouă de pachete intră în vigoare de luna viitoare.

RCS&RDS are peste 3 milioane de clienţi pentru serviciile de televiziune prin cablu şi satelit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO