Business Hi-Tech

RCS&RDS a pornit oficial reţeaua de hotspot-uri Wi-Fi: în baruri, cafenele, ştranduri şi la metrou. Vezi harta locaţiilor şi cum accesezi reţeaua

RCS&RDS a pornit oficial reţeaua de hotspot-uri Wi-Fi: în baruri, cafenele, ştranduri şi la metrou. Vezi harta locaţiilor şi cum accesezi reţeaua

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

15.06.2011, 13:23 12565

Compania românească RCS&RDS, cel mai mare furnizor deservicii de date fixe din România, a lansat oficial reţeaua propriede puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet, în Bucureşti, şimai multe locaţii din judeţele Bihor, Sibiu, Braşov, Argeş, Mureşşi Constanţa. Prin reţeaua Wi-Fi utilizatorii vor avea acces lainternet de pe echipamemnte compatibile (laptop, telefon mobil,tabletă) fără a mai folosi serviciile oferite prin reţelele detelefonie mobilă.

"Găseşti Digi Wi-FI în locaţiile importante din oraşul tău, încare staţionezi fie pentru pauza de prânz, fie pentru întâlniri deserviciu. Sau unde pur şi simplu te întâlneşti cu prietenii. Lacumpărături, în baruri şi cafenele, la restaurant poţi să verificirapid şi usor e-mail-urile sau poţi căuta orice ai nevoie pe net",potrivit datelor de pe pagina web a companiei.

Unde sunt disponibile serviciileRCS&RDS

În Bucureşti punctele de acces WiFi sunt disponibile în mallulAFI Cotroceni şi în staţiile de metrou Eroilor şi Izvor. Compania amai instalat hotspoturi şi în alte staţii, precum Piaţa Victoriei,însă serviciile nu sunt momentan disponibile.

Cea mai vastă reţea de hotspoturi este instalată însă în judeţulBihor, locul în care s-a născut proprietarul companiei - ZoltanTeszari, şi de unde a pornit practic compania RCS&RDS. Potrivitdatelor de pe pagina oficială a RCS&RDS compania are 12hotspoturi în judeţ, în mall-uri, parcuri sau ştranduri.

Un număr ridicat de hotspoturi a fost instalat şi în Constanţa,în mai multe locaţii, inclusiv hoteluri şi cluburi.

Clienţii RCS&RDS se pot conecta la aceste hotspoturifolosind numele de utilizator şi parola pe care le folosesc pentrua se conecta şi la reţeaua fixă a RCS&RDS. Codurile de accespot fi utilizate simultan: un utilizator nu trebuie să deconectezecomputerul de acasă de la reţeaua RCS&RDS pentru a se conectala un hotspot.

Trei categorii de abonaţi au acces gratuit

La acest serviciu au acces exclusiv clienţii care au abonamentla cel mai scump net fix de la companie (39 de lei pe lună);clienţii care au abonament la net fix de 29 de lei şi la net mobilprin telefon sau modem de 10 lei pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO