Business Hi-Tech

RCS&RDS a testat tehnologia 100G, care poate mări de 10 ori capacitatea reţelei

RCS&RDS a testat tehnologia 100G, care poate mări de 10 ori capacitatea reţelei

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2012, 00:00 8695

Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet prin linii fixe din România, a testat o tehnologie - denumită 100G - care ar putea mări de zece ori capacitatea de transport a reţelei de date a operatorului. Testele au fost realizate cu echipamente furnizate de companiile ECI Telecom, Cisco şi Juniper şi au fost realizate în premieră în România, conform RCS&RDS.

"Compania a realizat legătura 100G între oraşele Bucureşti şi Oradea, pe o distanţă de peste 700 km", conform datelor furnizate de RCS&RDS.

"Un upgrade al reţelei companiei de la 10G la 100G ar creşte capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS să aducă, în aceeaşi reţea, un număr mult mai mare de clienţi şi, în acelaşi timp, să aloce clienţilor mai multă bandă pentru internet. De asemenea, dezvoltarea reţelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS să răspundă nevoilor viitoare în creştere ale clienţilor relativ la lărgimile de bandă".

"Upgrade-ul la 100G va putea fi făcut fără modificări majore ale infrastructurii existente", au spus oficialii RCS&RDS, fără a oferi detalii despre un eventual calendar de implementare a tehnologiei. "Tehnologia ar putea fi implementată oricând", au spus oficialii RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO