Business Hi-Tech

RCS&RDS: Accesul gratuit la net prin reţeaua Vodafone, extins până în decembrie

RCS&RDS: Accesul gratuit la net prin reţeaua Vodafone,...

Autor: Adrian Seceleanu

25.09.2014, 00:06 6479
Compania de cablu RCS&RDS a extins cu trei luni, până în decembrie 2014, perioada în care le oferă clienţilor, în zonele în care propria reţea mobilă nu are acoperire, acces fără costuri la internet prin reţeaua companiei rivale Voda­fone în limita a 100 MB pe lună, conform acordului de roaming naţional negociat între cele două firme, potrivit datelor de pe pagina web a operatorului.
 
„Primeşti 100 MB / lună pentru date în roaming naţional, pe care îi poţi utiliza gratuit până la 31 decembrie 2014”, conform datelor comunicate de RCS& RDS, operator controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea. Com­pania a eliminat de pe pagina web referirile publicate anterior privind posibilitatea de a limita şi utilizarea serviciilor de voce prin reţeaua Vodafone.
 
RCS&RDS, companie controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari, a semnat în primăvara acestui an un contract de roaming naţional cu subsidiara locală a grupului britanic Voda­fone, care le oferea utilizatorilor companiei de cablu acces la reţeaua Vodafone în zonele în care reţeaua Digi Mobil nu are acoperire.
 
Contactaţi de ZF pentru a oferi detalii, reprezentanţii RCS&RDS nu au răspuns solicitărilor până la închiderea ediţiei.
 
Reprezentanţii Vodafone au precizat anterior că firma de cablu este cea care decide condiţiile în care le permite propriilor clienţii acces la serviciile accesibile prin contractul de roaming.
 
Acordul a fost unul cheie pentru noua ambiţie a RCS&RDS - creşterea pe telefonie mobilă, în condiţiile în care, în iunie 2013, reţeaua Digi acoperea 78% din populaţia României şi circa 5.000 de kilometri de drumuri principale în timp ce Orange, Vodafone şi Telekom, care acoperă deja cu servicii de voce aproape 100% din populaţie, se luptă acum în infrastructura 3G şi 4G.
 
Iniţial, RCS&RDS nu a precizat decât că din iulie clienţii vor avea acces şi la serviciile de date în roaming (prin reţeaua Vodafone) fără a informa asupra unor eventuale limite sau necesitatea de a plăti pentru a folosi internetul în roaming. La jumătatea lunii iulie, compania de cablu a introdus însă brusc pentru clienţii săi - posibil pe fondul unei creşteri puternice a consumului - o limită de 100 MB pentru accesul la net prin reţeaua Vodafone, despre care a comunicat doar că este valabilă până la 31 septembrie 2014, fără a preciza ce se va întâmpla ulterior.
 
RCS&RDS - lider autoritar pe cablu TV şi internet fix - este cel mai mic jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, segment pe care a intrat cu oferte foarte agresive: abonamente de la 2 euro pe lună, care includ şi telefoane mobile.
 
La jumătatea anului trecut, RCS&RDS avea 1,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, fiind astfel cel mai mic jucător de pe piaţă, după Orange, Vodafone şi Cosmote. Cel mai important business al RCS&RDS este cablul TV, pentru care compania are 2,4 milioane de abonamente.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO