Business Hi-Tech

RCS&RDS: Acţionarii care vor vinde titluri în cadrul ofertei vor plăti taxe, onorarii şi comisioane totale de 41 mil. lei

Zoltan Teszari

Zoltan Teszari

Autor: Adrian Seceleanu

27.04.2017, 00:53 1684

RCS&RDS estimează că acţionarii care îşi vor vinde titlurile la companie în cadrul ofertei de listare vor plăti taxe şi comisioane de peste 40 mil. lei, conform datelor din prospectul de emisiune publicat de Digi Communications NV, proprietarul operatorului.

“Prin vânzarea acţiunilor oferite, se preconizează că acţionarii vânzători vor obţine, în total, 1.218 milioane lei (presupunând că preţul de ofertă este situat la limita superioară a intervalului de preţ, mărimea ofertei este setată la mărimea maximă a ofertei şi că opţiunea de supra-alocare nu este exercitată), înainte de a lua în considerare cheltuielile şi tarifele ce urmează să fie plătite ca urmare a ofertei.

În baza acestei previziuni, comisioanele de intermediere totale, cheltuielile şi sumele aferente taxei de timbru sau taxei de timbru rezervate, dacă este cazul, plătibile de către acţionarii vânzători în legătură cu oferta, au o valoare estimată de aproximativ 41 milioane lei.

Tarifele şi cheltuielile ce urmează să fie suportate de către acţionarii vânzători în legătură cu admiterea, tarifele Autorităţii pentru pieţele financiare din Olanda (AFM), onorariile profesionale şi cheltuielile şi costurile pentru imprimarea şi distribuirea documentelor sunt estimate să ajungă la aproximativ 16.075.000 lei (echivalentul a aproximativ 3.550.000 euro (inclusiv TVA, după caz)). Nici societatea şi nici acţionarii vânzători nu vor percepe de la investitori niciun cost în legătură cu admiterea sau oferta.”

Conform prospectului acţionarii care vor vinde titluri în cadrul ofertei sunt: Carpathian Cable Investments S.à.R.L., Celest Limited, ING Bank N.V., Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicuşor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO