Business Hi-Tech

RCS&RDS: am mers în Italia pentru milionul de români aflaţi la muncă

RCS&RDS: am mers în Italia pentru milionul de români aflaţi la muncă

Autor: Adrian Seceleanu

13.10.2010, 14:21 720

Cei peste un milion de români aflaţi la muncă în Italia, care aunevoie de soluţii de comunicare cu conaţionalii din Spania şiRomânia, reprezintă ţinta lansării serviciilor de telefonie mobilăDigiMobil pe o nouă piaţă din UE, au precizat reprezentanţiicompaniei locale RCS&RDS.

ZF a scris în premieră despre intrarea RCS&RDS pe piaţa dinItalia, în ediţia de astăzi.

"RCS & RDS oferă începând din această lună, servicii detelefonie mobilă celor peste 1.000.000 de rezidenţi români dinItalia. Aceasta este a doua intrare a operatorului telecom românîntr-o ţară străină cu un serviciu de telefonie mobilă, dupălansarea telefoniei mobile în Spania, în 2008", au spus oficialiiRCS&RDS.

Cartela preplătită Digi Mobil Italia, în valoare de 5 euro (fărăTVA), asigură acces la convorbiri de 300 de minute către reţelelemobile Digi din Italia, Spania şi România şi către reţeaua fixăDigi Tel din România. Cele 300 minute de minute pot fi reportate înluna succesivă în cazul în care clientul nu le-a utilizat pe toateîn perioada pentru care a reîncărcat cartela.

Minutele nu pot fi utilizate către reţelele fixe din ţări caUngaria, unde RCS&RDS este de asemenea prezent.

Digi Mobil Italia poate fi utilizată fără o schimbare a carteleiatât pe teritoriul Italiei cât şi pe cel al României, astfel încât,atunci când se află pe teritoriul ţării natale, utilizatorii săpoată folosi fără costuri de roaming cartela cumpărată în Italia.Când primesc cartela Digi Mobil Italia, clienţilor li se comunicăşi numărul pe care îl vor avea pentru utilizare pe teritoriulRomâniei.

Pentru convorbirile iniţiate de pe teritoriul României cătreRomânia, se aplică tarifele locale ale operatorului RCS & RDS.Practic, în România, clienţii Digi Mobil Italia pot vorbi latarifele aplicate abonaţilor Digi Mobil România, fără să operezenicio schimbare. Totodată cât timp sunt în România, pot fi găsiţila telefon de către cunoscuţii lor din Italia ca atunci când seaflă în ţara rezidentă, pentru că toate apelurile dinspre Italiasunt redirectate automat către numerele corespunzătoare dinRomânia.

Compania nu a oferit date referitoare la valoarea investiţieisau numărul de angajaţi.

RCS&RDS, numărul unu pe servicii TV şi internet fix înRomânia, a avut anul trecut afaceri de aproape 400 mil. euro.Compania este prezentă pe mai multe pieţe din Europa centrală şi deest cu servicii TV şi de telefonie şi date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO