Business Hi-Tech

RCS&RDS, amendată cu 300.000 de lei pentru taxa pe telefonie

RCS&RDS, amendată cu 300.000 de lei pentru taxa pe telefonie

Autor: Magraon Andreea

16.09.2010, 14:36 101

RCS&RDS, numarul unu pe piaţa locală de servicii TV, a fostamendată cu 300.000 de lei de Autoritatea Naţională pentruReglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru că nu şi-a notificatabonaţii cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefoniefixă, a unei taxe de mentenanţă de 5 lei.

"Dacă până la data de 29 octombrie 2010, RCS&RDS nu-şi vanotifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cumenţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul aredreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zilede la primirea notificării, fără plata niciunei despagubiri, şinu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere. Furnizoriide servicii de comunicaţii electronice trebuie să înţeleagă că auanumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asumeresponsabilitatile ce le revin", a declarat preşedintele ANCOM,Catalin Marinescu.

Măsurile aplicate de ANCOM sunt luate în urma primirii unei seriide sesizari de la utilizatorii, care reclamau introducerea,începând cu luna iunie 2010, a noului tarif, în conditiile în careacesta nu se regasea în contractele încheiate cu RCS & RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO