Business Hi-Tech

RCS&RDS atacă şi în Ungaria pe telefonia mobilă

RCS&RDS atacă şi în Ungaria pe telefonia mobilă

Autor: Adrian Seceleanu

30.09.2014, 00:08 705

Compania va plăti 32 mil. euro pe o licenţă în banda de 1800 MHz pe 20 de ani şi îşi va construi propria reţea într-un an şi jumătate, conform autorităţilor de la Budapesta.

Grupul RCS&RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, va deveni al patrulea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din Ungaria după ce a câştigat, la o licitaţie organizată de statul ungar, o licenţă valabilă 20 de ani, pregătindu-se astfel să intre în competiţie prin pachete complete de servicii fix-mobil cu rivalii de la Deutsche Telekom, Telenor şi Vodafone.

Aflată în plină expansiune şi pe piaţa din România pe segmentul de telefonie mobilă, companie trebuie să achite taxa de licenţă de 10 miliarde de forinţi (32 de milioane de euro) până la data de 9 octombrie 2014, potrivit unui anunţ al autorităţii de reglementare în comunicaţii şi media (NMHH) de la Budapesta. Celelalte companii care au participat la licitaţie şi au cumpărat licenţe sunt Telenor, Deutsche Telekom şi Vodafone - care au deja operaţiuni de telefonie mobilă pe piaţa din Ungaria. Operatorii vor plăti statului ungar 131 mld. forinţi (418 mil. euro) pentru licenţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO