Business Hi-Tech

RCS&RDS continuă să fie cel mai puternic magnet pentru clienţi de pe piaţa de telefonie mobilă

RCS&RDS continuă să fie cel mai puternic magnet pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

06.04.2017, 00:05 2403
Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii de televiziune şi internet fix, a atras în luna martie şi la nivelul primului tri­mestru din acest an cel mai mare nu­măr de clienţi din alte reţele prin portare (pro­cedura prin care un client îşi schi­mbă operatorul păstrându-şi numărul de telefon) faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui anterior, arată datele publicate de Autoritatea Naţională pentru Ad­minis­trare şi Reglementare în Co­mu­nicaţii (ANCOM). RCS ocupă prima po­ziţie în acest clasament din mai 2014, du­pă ce operatorul şi-a relansat oferta comercială de comunicaţii mobile.
 
Grupul Telekom, care a fost în trecut, în perioada în care încă folosea brandul Cosmote, liderul pe segmentul portărilor, a înregistrat cea mai slabă performanţă din acest punct de vedere în primele trei luni din acest an. Grupul de comunicaţii fixe şi mobile se pregăteşte însă să iasă la atac cu o nouă ofertă comercială dedicată segmentului rezidenţial, o lansare pregătită de noua echipă de conducere a grupului condusă de slovacul Miroslav Majoros. Detaliile noile oferte, cu care grupul speră să revină pe creştere pe mai multe segmente cheie de business, vor fi anunţate pe data de 11 aprilie în cadrul unei conferinţe susţinute de directorul comercial pe segmentul rezidenţial Frantisek Mala. Lansarea comercială vine într-un moment în care grupul Telekom se află în plin proces de reorganizare care ar putea duce la concedierea a câteva sute de oameni. Grupul desfăşoară în cursul acestei săptămâni programe de testare şi evaluare a angajaţilor, conform datelor ZF. Potrivit informaţiilor furnizate anterior ZF de Miroslav Majoros, o ţintă a acestui proces de reorganizare o reprezintă managerii din grup, al căror număr ar putea fi redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO