Business Hi-Tech

RCS&RDS este aproape de al doilea exit din regiune

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

15.03.2013, 00:07 17016

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecomunicaţii din regiune, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, îşi negociază ieşirea de pe piaţa de cablu din Slovacia, pe care avea în urmă cu trei ani mai puţin de 50.000 de clienţi, au declarat pentru ZF mai multe surse de piaţa de telecom.

Negocierile pentru vânzarea operaţiunilor de cablu au depăşit faza tatonărilor, iar cumpărătorul ar putea fi subsidiara grupului american Liberty Global (UPC) din Slovacia - care este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu, sau un fond de investiţii. Contactaţi de ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au comentat informaţiile.

Acesta ar fi al doilea exit al RCS&RDS din regiune, după vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Croaţia, către Vipnet, un operator deţinut de grupul Telekom Austria. RCS&RDS, care a intrat pe piaţa din Slovacia în anul 2006, ca parte a unui plan agresiv de expansiune regională, avea la începutul anului 2010, potrivit datelor comunicate oficial de operator, 45.000 de clienţi pentru serviciile de cablu. La aceeaşi dată, compania avea 260.000 de clienţi pe piaţa de servicii de televiziune prin satelit.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO