ZF 24

RCS&RDS încheie o etapă în care şi-a multiplicat veniturile de 13 ori în 10 ani

RCS&RDS încheie o etapă în care şi-a multiplicat...

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2015, 00:08 3529

Compania a ajuns anul trecut la afaceri de 2,15 mld. lei faţă de 163 mil. lei în 2004. Creşterea s-a bazat pe fuziunea cu furnizorul de internet RDS şi apoi pe achiziţii agresive ale unor competitori mai mici, dar şi pe investiţii de miliarde de lei.

Plecarea lui Alexandru Oprea din funcţia de director general de la RCS& RDS, cea mai mare companie cu capital românesc din telecom, aduce în prim-plan un jucător care a avut o creştere de 13 ori a cifrei de afaceri în ultimii zece ani, aşa cum puţine companii din România au înregistrat în această perioadă.

Pe piaţa de telecom, România face notă discordantă cu toată Uniunea Eu­ro­peană. Prezenţa RCS&RDS cu o cotă de piaţă semnificativă şi investiţii majore în infra­structură, alături de unele dintre cele mai mari multinaţionale din telecom, a determinat scăderea preţurilor în acest sector precum şi creşterea vitezei pentru serviciile de internet. Astfel, România este astăzi pe locul 5 în lume la viteza serviciilor fixe de date.

Mutarea de la vârf aduce iarăşi în atenţia publicului compania RCS&RDS care a reuşit să reziste în competiţie cu multinaţionalele, ajungând de la un furnizor mic de servicii de cablu şi internet la poziţia de lider al pieţei de cablu TV şi internet fix, cu operaţiuni puternice şi pe televiziune prin satelit şi telefonie fixă, cu ambiţii acum şi pe telefonie mobilă.

RCS&RDS are peste 3,2 milioane de clienţi pentru serviciile TV, dintre care pes­te 2,4 mil. prin cablu, şi circa 1,8 mil. pentru serviciile de internet fix - aces­tea fiind segmentele de business care generează cele mai mari venituri pentru companie. Operatorul şi-a mărit în ultimii ani cota de piaţă pe cablu, internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă, dar a pierdut teren pe serviciile de televiziune prin satelit. Rivalii RCS&RDS sunt UPC, Telekom, Orange şi Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO