Business Hi-Tech

RCS&RDS: Investim în îmbunătăţirea acoperirii reţelei mobile în oraşe

RCS&RDS: Investim în îmbunătăţirea acoperirii...

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2014, 00:05 1500
Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix din România, va investi în acest an în extinderea acoperirii pentru reţeaua de telefonie mobilă 3G în banda de frecvenţă câştigată în anul 2012 la licitaţia organizată de statul român, conform unui anunţ publicat pe pagina web a operatorului.
 
„Începând cu acest an, creştem acoperirea reţelei proprii Digi Mobil, pe baza frecvenţei de 900 MHz în tehnologie 3G pe care am câştigat-o prin licitaţie publică“, potrivit anun­ţului. Investiţiile RCS&RDS - cel mai mic jucător de pe piaţa locală de comunicaţii mobile - vor viza oraşele, iar lucrările vizează aproximativ o treime dintre punctele în care operatorul are instalate echipamente de comunicaţii (site-uri). „Îmbu­nătăţim acoperirea la nivel urban, în principalele oraşe, pentru mai mult de 500 de site-uri dintre cele peste 1.600 ale reţelei noastre“, conform anunţului.
 
Anunţul RCS&RDS este unul interesant în contextul în care acesta este lansat după ce în luna aprilie operatorul de cablu a semnat un acord de roaming naţional cu Vodafone, care le oferea clienţilor în zonele unde reţeaua Digi Mobil nu avea acces fără costuri la reţeaua grupului britanic, pentru a suna şi a fi apelaţi şi pentru a intra pe net. Acordul oferă pe de altă parte acces Vodafone la spectrul RCS&RDS, în con­diţiile în care reţeaua grupului britanic este „bruiată“ în unele zone de operatori de telecom din Ucraina. Nici RCS&RDS, nici Vodafone nu au oferit detalii despre contract, însă luna trecută compania de cablu a introdus o serie de limitări în utilizarea reţelei Vodafone de către clienţii Digi Mobil, precizând că la finele lunii septembrie ar putea anunţa noi condiţii de utilizare a serviciului de roaming naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO