Business Hi-Tech

RCS&RDS: La 50% din cele 4,65 milioane de case acoperite de reţeaua noastră fixă nu a ajuns încă niciun rival cu cablu sau fibră optică

Autor: Adrian Seceleanu

08.03.2017, 00:06 5827

Antreprenorul Zoltan Teszari şi-a mărit participaţia şi numărul de voturi în cadrul companiei de cablu în ultimii trei ani.

Compania de cablu RCS&RDS estimează că nu are niciun competitor pe segmentul de cablu TV şi internet fix în jumătate din zonele în care şi-a dezvoltat propria reţea de comunicaţii fixe, respectiv într-o arie care include aproximativ 2,3 milioane de gospodării din România, conform datelor publicate de operator în prospectul emisiunii de obligaţiuni de 350 mil. euro desfăşurate în luna noiembrie a anului trecut, document consultat de ZF.

„Credem că aproximativ 50% din gospodăriile acoperite de reţeaua noastră nu se află în zone acoperite de nicio altă reţea de cablu sau fibră optică“, potrivit datelor din documentul citat. La data întocmirii documentului RCS&RDS acoperea circa 4,65 milioane de gospodării, iar datele publice indicau o acoperire de 1,35 milioane de gospodării pentru Telekom şi de 2,7 milioane pentru UPC.

Cele mai recente date publicate în acest an de operatori arată că Telekom a trecut de pragul de 2 milioane de gospodării acoperite de reţeaua de fibră optică, iar UPC de 2,8 mi­lioane de case în care poate oferi servicii digitale - însă şi în aceste condiţii RCS&RDS păstrează un avantaj semnificativ în faţa competitorilor săi. Aproximativ 84% din reţeaua fixă a RCS&RDS din România şi Ungaria a fost modernizată astfel încât să permită furnizarea de servicii de net fix cu viteze de descărcare a datelor de până la 1 Gbps.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO