Business Hi-Tech

RCS&RDS lansează net mobil şi în Ungaria

 RCS&RDS lansează net mobil şi în Ungaria

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2011, 23:58 201

Compania româneascăRCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecom dinEuropa Centrală şi de Est, a lansat servicii de internet mobil şipe piaţa din Ungaria, potrivit datelor de pe pagina web acompaniei.

Spre deosebire de România,unde RCS&RDS şi-a construit propria reţea 3G, în Ungariaserviciile sunt oferite pe baza reţelei construite de companiaTelenor. Serviciul este vândut sub brandul "Digi Move" şi aretarife pornind de la 1.500 de forinţi pe lună (24 de lei).Oficialii RCS&RDS nu au răs­puns întrebărilor ZF pe acestsubiect până la închiderea ediţiei.

RCS&RDS a lansat şiservicii de telefonie mobilă în Italia şi Spania fără a-şi construipropria reţea. După România, Ungaria este a doua piaţă caimportanţă pentru RCS&RDS din punctul de vedere al numărului declienţi.

Operatorul controlat deromânul Zoltan Teszari este numărul doi pe piaţa de servicii TV dinUngaria, cu o cotă de 25,9% din piaţă, potrivit datelor pedecembrie 2010 publicate de autoritatea de reglementare.

În decembrie 2009,RCS&RDS avea o cotă de 23,4% din piaţa TV din Ungaria. Numărulunu pe TV în Ungaria este UPC, în timp ce numărul trei esteDeutsche Telekom.

RCS&RDS a obţinut în2009 venituri de aproape 400 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO