Business Hi-Tech

RCS&RDS raportează pierderi în Monitor

RCS&RDS raportează pierderi în Monitor

Autor: Adrian Seceleanu, Adrian Dumitrache

16.06.2011, 23:57 2289

Operatorul telecom RCS&RDS, numărul unu pe piaţa de cablu, araportat surprinzător pentru anul 2010 "pierdere", după un câştignet de 211 milioane lei (50 milioane de euro) în 2009.

Conform unui document publicat în Monitorul Oficial de cătrecompanie şi citat de Mediafax, "se aprobă ca pierderea înregistratăpotrivit situaţiilor financiare să fie acoperită în anii ulteriori.Se aprobă amânarea discutării bugetului de venituri şi cheltuielipentru anul 2011". În document nu se precizează cât suntpierderile.

RCS, cea mai agresivă companie de pe piaţa telecom, creată acummai bine de 15 ani de un antreprenor din Oradea, Zoltan Teszari,are venituri anuale de aproape 750 de milioane de dolari (aproape600 de milioane de euro). În 2009, conform informaţiilor furnizatede agenţia de rating S&P, care a analizat compania, RCS a avutvenituri de 714 milioane de dolari şi un profit operaţional(EBITDA) de 273 de milioane de dolari. Conform datelor de peMinisterul Finanţelor, care implică sistemul românesc decontabilitate, RCS a avut în 2009 un profit net de circa 60 demilioane de dolari (50 de milioane de euro), la afaceri de 469 demilioane de dolari (391 de milioane de euro).

Dacă Zoltan Teszari este cel care controlează compania,operaţiunile executive sunt conduse de peste un deceniu deAlexandru Oprea, care este şi preşedintele CA. Conform datelorpublicate în Monitorul Oficial, Oprea, ca pre­şedinte al CA,încasează 4.781 euro net pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO