Business Hi-Tech

RCS&RDS: Reţeaua 4G a Digi Mobil are peste 2.700 de antene şi acoperă 50% din populaţie. Vom lansa servicii de voce prin 4G şi Wi-Fi (Volte şi VoWifi)

Valentin Popoviciu (stânga), vicepreşedinte al RCS&RDS şi Ovidiu Bejan, director comercial Digi Mobil

Valentin Popoviciu (stânga), vicepreşedinte al RCS&RDS şi Ovidiu Bejan, director comercial Digi Mobil

Autor: Adrian Seceleanu

27.06.2017, 11:23 1968

Reţeaua de comunicaţii mobile în tehnologie 4G a companiei de cablu RCS&RDS a ajuns la o acoperire de 50% din populaţie, pe fondul creşterii semnificative a numărului de antene instalate de către operator, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS.

“În iunie 2017 am ajuns la 853 de site-uri (antene) 4G în banda de 2.600 MHz şi 1870 de site-uri 4G în banda de 2.100 MHz. Avem acum o acoperire de 50% din populaţie, acoperim şi autostrăzi şi drumuri naţionale acum. Toate investiţiile noastre se concentrează acum în tehnmologia 4G. Acum un an doar 2% din traficul total era prin tehnologia 4G iar acum am ajuns la o pondere de 50% din trafic prin reţeaua 4G”, a spus Popoviciu. El a adăugat şi că numărul total de antene 3G a ajuns la 3.836.

Compania are în plan să mărească viteza serviciilor de date mobile dar şi să continue eforturile de creştere a densităţii reţelei.

În luna august - septembrie compania va lansa comercial şi servicii de voce prin reţelele 4G şi Wi-Fi, ceea ce va determina îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a acoperirii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO