RCS&RDS şi-a reluat expansiunea reţelei de fibră optică din România în 2016, după stagnarea din 2015

16 mar 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de piaţa locală de servicii de televiziune şi internet prin linii fixe, şi-a reluat în primul semestru al anului trecut expansiunea infrastructurii sale de fibră optică, acoperind un număr de alte aproape 100.000 de gospodării, conform datelor publicate de operator în prospectul emisiunii de obligaţiuni de 350 mil. euro desfăşurate în luna noiembrie a anului trecut, document consultat de ZF.
 
La finele lunii iunie 2016 compania de cablu acoperea un număr de 4,65 milioane de case, faţă de 4,57 milioane la finele anului anterior. Anul 2015 a fost unul în care RCS&RDS nu a mai investit în intrarea pe noi teritorii cu reţeaua de fibră optică, conform datelor din document.
 
„În România reţeaua backbone dintre o­ra­şe are o lungime de aproximativ 20.000 de kilometri. Aproximativ 74% din această reţea este montată pe stâlpi, diferenţa de 26% fiind plasată în canalizaţii subterane. Majoritatea reţelei noastre dintre oraşe este montată pe stâlpii companiei naţionale de transport de electricitate, care au fost închiriaţi în acest scop”, conform documentului.
 
Reţeaua RCS&RDS pentru clienţii rezidenţiali şi din segmentul B2B acoperă toate cele 41 de capitale de judeţ şi Bucureştiul precum şi „numeroase oraşe mai mici”. Reţeaua de fibră optică din România a RCS&RDS are o lungime de aproximativ 64.000 de kilometri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
expansiune
, reluare
, rcs&rds
, retea
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide