Business Hi-Tech

RCS & RDS testează piaţa din Oradea cu o ofertă de abonamente cu iPhone 5

Foto: AFP/Mediafax Foto

Foto: AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

18.02.2013, 11:58 18595

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii telecom de pe piaţă, a lansat în teste, doar în Oradea, o ofertă prin care clienţii pot achiziţiona la un preţ subvenţionat de operator un smartphone Apple iPhone 5 împreună cu un abonament la servicii de telefonie mobilă cu un cost lunar de 20 de euro, tarif care include şi acces nelimitat la net.


Cu acest abonament, un iPhone 5 cu o capacitate de stocare de 16 GB poate fi achiziţionat fie în rate (de 95 de lei / lună), fie prin plata integrală a telefonului la contractarea abonamentului (1.000 de lei), potrivit ofertei comerciale puse la dispoziţia ZF de reprezentanţii RCS&RDS şi care era valabilă săptămâna trecută. Cu un tarif lunar de 20 de euro (TVA inclusă), Digi Mobil Smart 20 este cel mai scump abonament retail aflat în oferta comercială a RCS&RDS.

În oferta de smartphone-uri subvenţionate, disponibile cu abonamente mai ieftine, intră şi modele precum Samsung Galaxy S3 sau Galaxy S2. Nu orice client poate achiziţiona însă un iPhone 5, oferta fiind disponibilă pentru clienţii care au deja abonament la mai multe servicii furnizate de companie după o anumită perioadă minimă.

RCS&RDS încearcă astfel pe de o parte să folosească iPhone 5 pentru a-şi fideliza baza de clienţi, dar şi pentru a se proteja de eventuale pierderi prin atragerea unor utilizatori care să nu-şi mai plătească facturile după ce intră în posesia telefonului.

În condiţiile în care în România doar Cosmote, Orange şi Vodafone au parteneriate cu Apple care permit comercializarea iPhone, este posibil ca RCS&RDS să achiziţioneze telefoanele de la un distribuitor.

Compania nu a precizat dacă are în vedere extinderea ofertei la nivel naţional. Oferta marchează eforturile RCS&RDS, care este cel mai mare furnizor local de servicii de cablu TV şi internet prin linii fixe, de a face progrese şi pe segmentul telefoniei mobile, pe care este cel mai mic jucător, la mare distanţă de Orange, Vodafone şi Cosmote.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO