Business Hi-Tech

RCS&RDS va realiza canalizaţia subterană din Oradea

RCS&RDS va realiza canalizaţia subterană din Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

22.07.2014, 20:09 350

Compania de comunicaţii RCS&RDS, controlată de antreprenorul Zoltan Teszari, va realiza în următorii doi ani canalizaţia subterană din Oradea. Astăzi a avut loc negocierea directă pentru concesionarea suprafeţei de 100.000 mp teren, proprietatea publică a municipiului Oradea, în vederea realizării unei canalizaţii subterane pentru amplasarea reţelelor de comunicaţii electrice şi electronice, se arată într-un comunicat al primăriei Oradea.

’’În urma negocierii cu firma RCS&RDS s-a adjudecat o redevenţă de 60.005 de euro pe an către municipalitate, pe o perioadă de 40 de ani. Pentru această concesiune au mai fost organizate două licitaţii, în luniile aprilie şi iunie, însă deoarece la fiecare dintre ele a fost depusă o singură ofertă, şi anume a companiei RCS&RDS, acestea au trebuit anulate, fapt care a permis organizarea negocierii directe’’, au spus reprezentanţii primăriei Oradea. Investiţia urmează să fie executată în maxim 24 de luni şi presupune realizarea a 150 km de canalizaţie.

Odată cu proiectele de reabilitare a pieţei Unirii şi a faţadelor clădirilor din centrul istoric, municipalitatea Oradea şi-a anunţat intenţia de a coborî în subteran cablurile de comunicaţii electronice care au aglomerat stâlpii şi clădirile din zona centrală şi de pe principalele artere. 

RCS&RDS a înregistrat anul trecut în România afaceri de 476 mil. euro, o pierdere netă de 3,1 mil. euro, cu un număr mediu de 9.374 de angajaţi, potrivit datelor disponibile la Finanţe. RCS&RDS avea la jumătatea anului trecut peste 2,4 milioane de clienţi sau peste 60% din piaţa locală de cablu TV, poziţie obţinută atât prin achiziţii constante ale jucătorilor mai mici cât şi investiţii semnificative în infrastructura de comunicaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO