Business Hi-Tech

RCS & RDS vinde şi în Cehia

RCS & RDS vinde şi în Cehia

Autor: Adrian Seceleanu

24.03.2015, 00:06 1018
Grupul RCS & RDS, controlat de antreprenorul român Zoltan Teszari, discută vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Cehia cu Lama Energy, companie membră a Lama Group, un holding cu afaceri de 590 mil. euro în 2013 în energie şi comunicaţii, controlat de omul de afaceri Petr Lamich, conform agenţiei de ştiri CTK News, care susţine citând surse apropiate negocierilor că autoritatea de concurenţă examinează deja tranzacţia şi ar putea da undă verde vânzării în termen de o lună.
 
ZF a scris în premieră în luna iunie a anului trecut că operatorul controlat de Zoltan Teszari este în discuţii pentru vânzarea operaţiunilor din Cehia cu Lama Group.
 
Contactaţi de ZF, reprezentanţii RCS & RDS şi Lama Group nu au răspuns întrebărilor legate de tranzacţie până la închiderea ediţiei.
 
La jumătatea anului 2013 RCS & RDS avea 172.000 de clienţi pentru serviciul de televiziune prin satelit din Cehia, respectiv aproximativ 172.000 de clienţi.
 
Vânzarea Digi Cehia a fost evo­cată la finele anului 2013 de RCS & RDS în pros­pectul emisiunii de bonduri prin care compania a împrumutat 450 mil. euro.
 
„Dacă în viitor vor apărea opor­tuni­tăţi favorabile, am putea vinde ope­ra­ţiunile noastre din Cehia“, au scris re­pre­zentanţii de la RCS & RDS în documentul cu care au mers în faţa investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO