Business Hi-Tech

Relevance: 15% din venituri vor veni din proiecte de big data în 2016

Relevance: 15% din venituri vor veni din proiecte de big...

Autor: Ioana Nita

29.10.2015, 00:00 306
Relevance Management, companie locală specializată în implementarea de soluţii software de business intelligence (BI), anticipează creşterea ponderii proiectelor de big data la 15% în următorul an, pe fondul semnării unui parteneriat pentru reprezentarea pe piaţa locală a firmei americane DataStax. Anul trecut, Relevance a avut afaceri de circa 580.000 euro, în creştere cu 65% faţă de 2013. „Companiile care vor să integreze soluţii DataStax trebuie să facă o investiţie de câteva zeci de mii de euro. Nu putem menţiona un preţ exact, pentru că implementarea unei soluţii big data pe platforma DataStax depinde foarte mult de scopul pentru care este construită şi de volumul de date pe care trebuie să îl gestioneze respectiva soluţie”, a explicat Ionuţ Toader, managing partner la Relevance Management. 

El a adăugat că durata minină de implementare într-un astfel de proiect este curpins între 3-6 luni, în funcţie de cerinţele specifice ale proiectului. DataStax este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de analiză a cantităţilor mari de date la nivel global, potrivit companiei de cercetare de piaţă Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO