Business Hi-Tech

Retailerul online IT&C ideall.ro estimează afaceri de 20 mil. euro în 2017, plus 50%

Retailerul online IT&C ideall.ro estimează afaceri de 20...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2017, 11:46 223

Compania Ideal Tech din Bucureşti, care operează magazinul online cu profil electro-IT&C ideall.ro, estimează că va închia 2017 cu afaceri de 20 milioane de euro, plus 50% faţă de anul trecut, creşterea fiind susţinută de vânzarea a peste 55.000 de electrocasnice pe platforma online a companiei.

Perioada cu cele mai bune rezultate s-a înregistrat în lunile  august şi noiembrie-decembrie,Black Friday aducând vânzări de peste trei milioane de euro, potrivit datelor furnizate de companie.

În ceea ce priveşte distribuţia vânzărilor din acest an, aproximativ 30% au fost plasate telefonic. Plăţile cu cardul au crescut cu 22%, iar comenzile făcute de pe dispozitivele mobile şi traficul venit de pe smartphone au crescut cu peste 90%.

Planurile companiei pentru 2018 vizează o creştere a cifrei de afaceri de minimum 40%, extinderea echipei,  precum şi întroducerea de noi categorii şi branduri în portofoliul propriu.

„Vrem să investim mai mult în personal, în special în departamentele de suport clienţi şi vânzări. Având în vedere că peste 30% din comenzi au fost înregistrate telefonic, ne vom orienta către persoane care să poată oferi recomandări de încredere pentru achiziţionarea electrocasnicelor mari”, spune Cătălin Ciolpan, General Manager Ideall.ro.

Ideall.ro deţine un depozit de 4.000 de metri pătraţi în judeţul Ilfov, cu o suprafaţă dublă faţă de anul trecut.

În Bucureşti şi Ilfov livrările sunt realizate cu personal propriu, compania investind în flota de maşini un milion de euro. În anul următor echipa are în plan să extindă zonele de livrare prin flotă proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO