Business Hi-Tech

Reţeaua Digi WiFi a trecut de 1.200 de hotspoturi

Autor: Adrian Seceleanu

14.02.2012, 00:03 571

Compania românească RCS&RDS a triplat în cinci luni, de la 400 la 1.200, numărul de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet prin care cei 1,2 milioane de abonaţi la net fix ai operatorului pot intra gratuit pe web de pe orice echipament compatibil (smartphone, lap top, player audio sau tabletă PC).

"Avem peste 1.200 hotspot-uri şi suntem prezenţi în peste 40 de mari oraşe din ţară", au declarat pentru ZF reprezentanţii RCS&RDS. Compania a început să instaleze reţeaua Wi-Fi anul trecut, iar primele hotspoturi au devenit operaţionale în luna iunie. În septembrie reţeaua WiFi număra aproape 400 de hotspoturi.

În prezent, conform datelor de pe pagina web a companiei doar în Bucureşti aceasta are aproape 300 de hotspoturi - instalate în staţii de metrou, restaurante, malluri sau chiar în aer liber. Compania nu a oferit detalii despre valoarea investiţiilor sau furnizorii cu care a lucrat, însă în staţiile de metrou din Bucureşti pot fi observate echipamente Huawei şi D-Link care sunt folosite pentru a furniza serviciile Digi WiFi. RCS&RDS, companie fondată şi controlată de antreprenorul orădean Zoltan Teszari, este primul operator de telecom local care a lansat la nivel naţional o reţea de hotspoturi WiFi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO