ZF 24

Reţeaua Wi-Fi a RCS&RDS a scăzut la 2.259 de hotspot-uri

Reţeaua Wi-Fi a RCS&RDS a scăzut la 2.259 de hotspot-uri

Autor: Adrian Seceleanu

29.01.2015, 00:03 10117

Reţeaua de puncte de acces la internet prin tehnologia Wi-Fi dezvoltată de com­pa­nia de cablu RCS&RDS începând cu anul 2011 a scăzut de la un maxim de aproape 2.400 de hotspot-uri la 2.259, conform da­telor publicate pe pagina web a companiei.

Cu aproape 400 de hotspot-uri Digi Wi-Fi, Bucureştiul este oraşul care a atras ce­le mai mari investiţii în reţeaua Wi-Fi din par­tea RCS&RDS, conform sursei citate. Com­pania de cablu, controlată de antre­pre­no­rul Zoltan Teszari din Oradea, este pri­ma care a lansat pe plan local propria reţea de hotspot-uri, care este accesbilă gratuit pen­tru clienţii companiei la serviciile de net fix şi mobil.

Grupul Telekom şi UPC, cei mai mari doi rivali ai RCS&RDS în România, au venit cu o abordare diferită pe piaţă: nu au investit la fel ca RCS&RDS într-o reţea de hotspot-uri creată cu echipamente de­di­ca­te, ci – printr-o soluţie tehnică utilizată deja la nivel de grup – le permit clienţilor care au cum­părat servicii de internet să-şi trans­for­me propriul modem într-un hotspot acce­si­bil altor clienţi ai companiei.

WikiZF: Profilul companieiRCS&RDS

Principiul uti­li­zat de Telekom şi UPC este simplu: clienţii care vor acces la reţeaua de hotspot-uri tre­bu­ie să ofere la rândul lor acces la cone­xiu­nea proprie. Cei doi ope­ratori nu au comu­ni­cat până în prezent câţi clienţi din Ro­mâ­nia au activat acest serviciu.

Dacă activează acest serviciu (denumit Fon la Telekom şi Wi-Free la UPC) clienţii celor doi operatori au acces la hotspoturile din întreaga lume ale grupurilor Telekom şi UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO