Business Hi-Tech

"Ridică-mă la... nori!" sau cum distruge Google laptopuri pentru a arăta ce este "Cloud Computing" - VIDEO

Autor: inCont.ro, Adrian Voicu

12.01.2011, 15:28 84

Gigantul american Google, care deţine cel mai mare motor decăutare pe Internet din lume, a distrus 25 dintre noilenotebook-uri CR-48 care aveau sistem de operare Chrome OS, pentru aarăta tuturor celor interesaţi că tehnologia de stocare a datelorpe serverele de Internet prin "cloud computing" este viitorul înmaterie, scrie inCont.ro.

Tehnologia "Cloud computing" permite tuturor utilizatorilor decalculator să păstreze documentele pe internet, putându-le astfelaccesa de la orice calculator care are o conexiune la internet.

Google a realizat sistemul de operare Chrome OS pe bazabrowserului Chrome, aplicaţiile deja dezvoltate de gigantulinternet (Google Docs) permiţând utilizatorilor să utilizeze noulsistem de operare instalat pe notebook-uri CR-48, pentruoperaţiunile de birou (editare documente, navigare pe internet,vizionare fisiere video), aceste documente urmând a fi salvate peservere ce pot fi accesate de oriunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO