Business Hi-Tech

România face un pas uriaş în domeniul telecomunicaţiilor: ANCOM a devenit membră a Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

România face un pas uriaş în domeniul...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

05.11.2018, 17:09 501

România, reprezentată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a obţinut, luni, un mandat în cadrul Consiliului UIT (Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor), pe bază de vot, alături de Federaţia Rusă, Polonia, Azerbaidjan şi Republica Cehă.

România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde şapte ţări au candidat pentru cinci locuri, potrivit unui comunicat de presă al ANCOM.

Rezultatul final al procesului electoral a fost următorul: România – 137 voturi; Federaţia Rusă – 136 voturi; Polonia – 125 voturi; Azerbaidjan – 119 voturi; Republica Cehă – 112 voturi; Bulgaria – 110 voturi; Kârgâzstan – 95 voturi. Astfel, 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României.

„Este un mare succes pentru ţara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizaţiei care dă direcţia la nivel internaţional în domeniul telecomunicaţiilor”, a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

Conferinţa Plenipotenţiarilor a Consiliului UIT are loc o dată la fiecare patru ani, pentru a alege conducerea organizaţiei şi pentru a stabili direcţiile de dezbatere până la următoarea ediţie.

„Victoria de astăzi este o dovadă în plus că reprezentanţii României la lucrările UIT sunt foarte activi şi apreciaţi de colegii lor. Mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în acest proces şi care au contribuit la succesul României. Bucuria şi emoţia noastră sunt duble, având în vedere că ne aflăm în anul Centenarului”, a declarat Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Anul acesta, Conferinţa are loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 29 octombrie – 16 noiembrie. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Houlin Zhao a fost reales în funcţia de Secretar General al UIT, iar Malcolm Johnson a fost reconfirmat în postul de Secretar General adjunct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO