Business Hi-Tech

România - locul 18 în lume în privinţa vitezei medii de acces la internet şi locul 5 după traficul de date prin conexiuni IPv6

România - locul 18 în lume în privinţa vitezei medii...

Autor: Aurelian Mihai

28.06.2014, 13:09 395

Viteza medie de acces la internet continuă să crească, la nivel global fiind înregistrat un spor de 24% faţă de anul anterior, rezultând o viteză medie de 3.9Mbps. Deşi are o populaţie relativ mică şi destul de săracă, România se bucură de o infrastructură pentru acces la internet bine dezvoltată, ce i-a adjudecat locul 18 în lume în privinţa vitezei medii de acces la internet, scrie Go4it.

Comparat cu anul trecut, viteza de acces la internet a crescut în România cu 20%, ajungând la o medie de 9.3Mbps. Proporţia conexiunilor de internet broadband (viteze mai mari de 10Mbps) a crescut cu 62% faţă de anul trecut, în prezent rata de penetrare fiind de 31%, plasând România pe locul 15 în lume.

Spre comparaţie, la nivel global proporţia conexiunilor de internet broadband (viteze de peste 10Mbps) este de 21%, din total, în creştere cu 65% faţă de anul trecut.

Citiţi mai multe despre viteza medie de acces la internet pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO