România rămane cel mai ieftin hub IT din Uniunea Europeană, sub 20 dolari/oră

14 feb 2017 Autor: Adelina Mihai

Salariile a peste două treimi (67%) dintre dezvoltatorii de software romani generează costuri de sub 20 de dolari pe oră, Romania fiind astfel destinaţia cu cele mai mici costuri cu forţa de muncă din IT din Uniunea Europeană. 

În Germania, doar 28% dintre programatori "costă" sub 20 de dolari pe oră, în timp ce în Polonia ponderea acestora este de 40%, arată datele publicate de InvestRomania, insti­tuţia guvernamentală pentru promovarea investiţiilor străine.

"În Romania forţa de muncă calificată în IT este mai ieftină decat în alte ţări, pentru că şi costul vieţii este mai redus. (...). În cazul companiilor mari, nu neapărat costul cu salariaţii a fost un avantaj care să determine decizia de a investi, pentru că în acest moment există companii mari din IT care oferă şi 3.000 de euro (3.200 de dolari - n.red.) pe lună pe contract de muncă programatorilor", a explicat Răzvan Rada, general manager în cadrul Head Hunting IT, companie specializată în recrutarea de candidaţi pentru sectorul serviciilor informatice.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2017

 
Cuvinte cheie:
hub IT
, Uniunea Europeana
, forta de munca
, programatori
, it
, costuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide