Business Hi-Tech

Romanian Software: Multinaţionalele „fură“ IT-iştii de pe piaţa locală

Romanian Software: Multinaţionalele „fură“...

Autor: Ioana Nita

20.03.2015, 00:07 2712

Statul ar trebui să taxeze multinaţionalele din domeniul IT care îşi deschid subsidiare pe piaţa locală, fiindcă acestea „fură“ practic forţa de muncă specializată care ar putea lucra la dezvoltarea unor soluţii software româneşti ce ar putea fi exportate în străinătate şi asigura avansul industriei de profil din România, potrivit lui Victor Dragomirescu, acţionar şi director executiv al Ro­manian Software.

„Nivelul salarial din România este mai mic decât în alte ţări şi de aceea companii străine îşi deschid pe piaţa locală centre de suport şi dezvoltare prin intermediul cărora «fură» practic forţa de muncă. Guvernul ar trebui să ia măsuri în această privinţă şi să taxeze mai mult multinaţionalele. Astfel, companiile româneşti nu mai au cum să se dezvolte şi să facă produse pe care să le exporte“.

Romanian Software este specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii pentru domeniul resurselor umane. Printre clienţii companiei se numără eMag, G4S, Pizza Hut, Libra Internet Bank, Astra Asigurări sau Univer­sitatea din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO