Business Hi-Tech

Românii continuă să-şi înlocuiască electrocasnicele. Vânzările au crescut cu aproape 20% în primul semestru

Victor Armăşelu, directorul diviziei de consumer electronics, Samsung România

Utilizatorii vor ca aparatele electrocasnice să se integreze în ritmul lor de viaţă - spre exemplu aceştia pot programa prin intermediul unei aplicaţii dedicate smartphone-urilor, atunci când nu sunt acasă, ca aerul condiţionat să pornească înainte ca ei să ajungă acasă.

Victor Armăşelu, directorul diviziei de consumer electronics, Samsung România Utilizatorii vor ca aparatele electrocasnice să se integreze în ritmul lor de viaţă - spre exemplu aceştia pot programa prin intermediul unei aplicaţii dedicate smartphone-urilor, atunci când nu sunt acasă, ca aerul condiţionat să pornească înainte ca ei să ajungă acasă.

Autor: Ioana Nita

28.07.2015, 00:08 712

Bunurile de folosinţă îndelungată achiziţionate masiv de români prin credite cu buletinul în perioada de boom economic dintre 2006 şi 2008 şi-au atins durata medie de utilizare şi încep să fie înlocuite cu altele noi.

Piaţa locală de electrocasnice mari, care include aparate precum cele de aer condiţionat, frigidere, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase sau aragazuri, a înregistrat în primele şase luni ale anului o creştere cuprinsă între 17 şi 20% comparativ cu acelaşi interval din 2014, atât cantitativ, cât şi valoric, în condiţiile în care procesul de înlocuire a bunurilor de folosinţă îndelungată achiziţionate în perioada de boom economic (2006-2008) continuă şi anul acesta, potrivit lui Victor Armăşelu, directorul diviziei de consumer electronics din cadrul Samsung România.

„Toate produsele din categoria electrocasnice mari au înregistrat creşteri ale vânzărilor cuprinse între 17 şi 20%, atât ca valoare, cât şi ca număr de unităţi. Beneficiem în continuare de boom-ul de achiziţii din perioada 2006-2008, atunci când acordarea de credite se făcea foarte uşor - doar cu buletinul. Atunci foarte multă lume a cumpărat aparate electrocasnice, iar durata medie de utilizare este între 6 şi 9 ani. Practic, încă de anul trecut ne aflăm în situaţia în care acestea ar trebui înlocuite.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO