Business Hi-Tech

Românii de la Renovatio, admişi într-un accelerator de start-upuri din SUA cu o aplicaţie pentru fitness

Românii de la Renovatio, admişi într-un accelerator de...

Autor: Ioana Nita

06.08.2014, 00:07 1280

Fondatorii Renovatio IT Solutions, compania locală care dezvoltă aplicaţii mobile şi soluţii software pentru automatizări în gospodării, au înfiinţat un al doilea start-up - aplicaţia pentru fitness numită Fittter - care a fost acceptat în cadrul acceleratorului american de start-up-uri Tech Wildcatters din Dallas, Texas.

„Din păcate, în Europa, dar mai ales în România o investiţie în acest domeniu nu se întâmplă la fel de rapid ca în SUA sau în alte zone de tech ca Dublin, Londra sau  Ber­lin“, a declarat pentru ZF Bogdan Preduşcă, cofondator şi ma­naging partener al Renovatio, care în 2013, primul an de funcţionare, a avut venituri de aproape 70.000 de euro.

Pentru dezvoltarea proiectului Fittter - soluţie mobilă prin intermediul căreia utilizatorii care merg la sălile de fitness pot avea un antrenor personal direct pe smartphone, Bogdan Preduşcă spune că are nevoie de o investiţie de cel puţin 60.000 de euro.

Acceleratorul Tech Wildcatters, specializat în soluţii de tehnologie pentru sănătate, le va finanţa fondatorilor Renovatio IT Solutions costurile de funcţionare din SUA şi le va pune la dispoziţie partea de relaţionare cu investitorii şi de mentorship, în schimbul unei participaţii în cadrul companiei pe care o vor înfiinţa în SUA pentru acest proiect. Participaţia Tech Wildcatters în cadrul companiei se va situa între 6% şi 8%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre aplicaţie, etapele următoare ale proiectului , valoarea estimată a investiţiei

- date despre acceleratorul Tech Wildcatters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO