Business Hi-Tech

Românii de la Televoice lansează un cititor de cărţi electronice la preţul de 150 de euro

Românii de la Televoice lansează un cititor de cărţi electronice la preţul de 150 de euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

16.11.2010, 10:53 153

Televoice, companie care comercializeazăsub brandul Evolio sisteme GPS şi alte produse IT&C, a lansatEvobook, primul său produs din categoria cititoarelor de cărţielectronice care include tehnologia e-ink, la preţul de 150 deeuro.

"Display-ul de 6 inchi (600x800 pixeli cu 16 nuanţe de gri) nufoloseşte iluminare de tip back light astfel încât fasciculele delumină nu mai solicită retina şi cristalinul non-stop. Experienţacititului pe Evobook este identică lecturării unei cărţi sau a unuiziar tipărit la lumina naturală sau artificială", potrivitreprezentanţilor companiei.

Dispozitivul (18 cm inaltime, 13 cm latime) cântăreşte 228 degrame şi are o grosime de 9 mm, însă poate stoca în memoria internade 2GB până la 4000 de cărţi. Memoria este extensibilă la 10 GBprin folosirea unui card de tip SD. Cu o singură încărcare EVOBOOKpoate fi utilizat pentru a citi până la 10.000 de pagini, timp decirca 15 zile.

Evobook este compatibilă cu toată gama de formate curente pentrucărţi electronice (.pdf, .chm, .epub, .txt, .htm, .html, .rtf,.pdb, .djvu, .iw, .iw4, .fb2, .oeb, .prc, .mobi, .tcr, .opf).

Dispozitivul dispune de funcţie de căutare, posibilitatea de aalege dimensiunea fontului dorit, functia Bookmark - semn de carte.De asemenea, gadget-ul poate reda fişiere în format mp3.

"Piaţa e-readere-lor este, după cea a tablet PC-urilor, cea maidinamică piaţă de produse electronice la nivel mondial. La nivelulanului 2014 numărul de e-readere livrate va depăşi cifra de 30milioane unităţi. În România, anul 2010 a reprezentat începutultimid al acestui produs, însă pentru 2011 estimăm o piaţă deaproximativ 3 milioane de euro, urmând ca în 2013 aceasta sădepăşească 10 milioane de euro", a declarat Liviu Nistoran,preşedinte şi proprietar al Evolio. Nistoran a fost şi preşedinteal Autorităţii de reglementare în comunicaţii.

Produsul va fi disponibil în magazine începând cu data de 1Decembire la un preţ recomandat de 150 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO