Business Hi-Tech

Romsys a incheiat anul cu o crestere de 18%

08.02.2010, 23:05 58

Romsys, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii siservicii de pe piata locala, a raportat anul trecut o cifra deafaceri de 101,5 mil. lei (24,5 mil. euro), in crestere cu 18% fatade anul precedent.

"Romsys a avut un an foarte bun, daca tinem cont de contextuleconomic provocator al anului 2009. Suntem bine pozitionati pentrua continua cresterea si in 2010, avem proiecte importante inderulare si parteneriate puternice cu furnizorii", a declaratHoratiu Berdila, CEO Romsys.

Cele patru divizii ale companiei, SAP, Networking, Self ServiceSolutions si Customer Services, au inregistrat cresterii relativegale pe parcursul lui 2009, a anuntat compania.

Compania este prezenta pe piata financiar-bancara si asigurari,acest segment insumand o crestere de peste 50% fata de 2008.Potrivit estimarilor companiei de analiza si consultanta PierreAudoin Consultants (PAC), piata locala de soft si servicii vacreste in acest an cu aproximativ 5-6%, pana la valoarea de 680 demilioane de euro, cu cresteri mai mici de 10% pe soft si serviciisi de peste 20% pe segmentul de externalizare.

Romsys este una dintre companiile care au reusit sa inceapa anulcu contracte noi de mari dimensiuni. Compania a castigat unuldintre cele mai mari contracte cu statul din aceasta perioada,respectiv crearea unui portal online si livrarea de soft siechipamente pentru Registrul Comertului. Potrivit OficiuluiNational al Registrului Comertului, proiectul va fi incheiat lamijlocul anului 2011 si va beneficia de o finantare din fondurieuropene nerambursabile in valoare de 21,49 milioane de lei (5,1mil. lei). De asemenea, compania va furniza Comisiei deSupra­ve­ghere a Asigurarilor (CSA) servicii informatice in valoarede 1,72 milioane de euro, contractul fiind atribuit in decembrie2009.

Infiintata in 1993 de Marius Cojanu, Romsys a fost preluata lasfarsitul anului 2007 de New Frontier Holding (Austria). La nivelulanului 2008, Romsys a consemat in 2008 o cifra de afaceri de 86,01milioane de lei (23 mil. euro) si un profit net de 9,42 milioane delei (2,5 mil. euro).

Romsys are in prezent 250 de angajati, specializati inproiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii de managemental afacerilor, solutii de infrastructura software, hardware si decomunicatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO