Business Hi-Tech

Romtelecom: Am semnat pe cinci ani cu ISB pentru meciurile din Liga 1

Ovidiu Ghiman a condus din partea Romtelecom negocierile pentru achiziţia drepturilor de difuzare a meciurilor

Ovidiu Ghiman a condus din partea Romtelecom negocierile pentru achiziţia drepturilor de difuzare a meciurilor

Autor: Adrian Seceleanu

14.08.2014, 00:05 1100
Romtelecom, numărul doi pe piaţa locală de servicii de televiziune, a semnat contractul cu firma malteză Intel Sky Broadcast (ISB) pentru difuzarea meciurilor din Liga 1 de fotbal pe o perioadă de cinci ani de zile, au precizat pentru ZF reprezentanţii operatorului, fără a oferi însă detalii despre valoarea contractului.
 
„Contractul pentru preluarea meciurilor este valabil pentru perioada în care ISB are drept de transmitere“, au spus reprezentanţii Romtelecom. Operatorul, care are un portofoliu de 1,4 milioane de abonaţi, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute, după mai multe sesiuni de negocieri tensionate, la un acord cu ISB din Malta pentru difuzarea meciurilor din Liga 1 de fotbal. Ca urmare a acordului, postul Look Plus - care transmite 4 din cele 9 meciuri dintr-o etapă - va fi disponibil gratuit pentru toate abonamentele TV ale Romtelecom. Postul Look TV, care transmite restul de 5 meciuri din fiecare etapă, va fi disponibil contra cost, pentru o sumă de 1,7 euro (9,5 lei) pe lună. „Opţiunea Extra Liga 1, cu un cost lunar de 1,7 euro fără TVA, include canalele Look TV şi Look TV HD. Pentru vizionarea Look TV HD prin serviciul de televiziune prin satelit clienţii trebuie să deţină un STB (decodor) HD“, confom reprezentanţilor Romtelecom.
 
În ceea ce priveşte valoarea contractului, reprezentanţii companiei au precizat că aceasta este „confidenţială“. Cel mai probabil, conform datelor de pe piaţa de telecom, este vorba de o sumă fixă - de câteva milioane de euro pe sezon aferentă includerii în pachetul de programe de bază a Look Plus, şi de o sumă variabilă, în funcţie de numărul de utilizatori care achiziţionează pachetul suplimentar care include postul Look TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO