Business Hi-Tech

Romtelecom lansează un serviciu video on demand, accesibil online

Autor: Adrian Seceleanu

02.04.2012, 23:56 728

Romtelecom, numărul doi pe piaţa locală de servicii de televiziune, a lansat platforma video on demand HBO GO, care le permite clienţilor Dolce Romtelecom şi Dolce Interactiv (IPTV) să urmărească, pe lângă producţiile HBO (filme, seriale, concerte, documentare) şi premiere orginale HBO, înainte ca acestea să fie lansate pe canalul TV clasic. Clienţii pot urmări conţinutul video accesând un site special, de pe echipamente conectate la internet (PC, tabletă etc.) .

Pentru a avea acces la acest serviciu clienţii TV ai Romtelecom trebuie să fie abonaţi la pachetul de programe care include HBO (Maxpak) prin satelit sau IPTV şi să plătească în plus un euro (fărăTVA) pe lună.

Clienţii se pot înregistra pe platformă pe baza codului de facturare Romtelecom şi a ultimelor cifre din CNP. Dupa ce şi-a creat contul, clientul se va putea autentifica pe baza numelui de utilizator şi a parolei alese chiar de el. Serviciul poate fi momentat testat gratuit timp de două luni de această categorie de clienţi. Romtelecom este primul operator de comunicaţii din România care oferă acest serviciu la nivel naţional.

"Introducerea HBO GO în platformele sale de televiziune este un răspuns al Romtelecom la tendinţele pieţei în materie de preferinţe ale clienţilor în zona de divertisment. Odată cu comunicarea, cele mai multe dintre obiceiurile de consum ale oamenilor au devenit dependente de mobilitate. Este şi cazul divertismentului, televiziunea online devenind tot mai mult o extensie a ecranului clasic de televizor", explică reprezentanţii Romtelecom.

"Clienţii se aşteaptă tot mai mult să aibă acces la lucrurile preferate, oricând şi de oriunde, să poată vedea conţinut pe mai multe dispozitive, de la calculator, la tabletă sau smartphone. Vor să fie cât mai puţin dependenţi de limitări de spaţiu şi timp, iar datoria unui furnizor de conţinut, aşa cum este Romtelecom, este să ţină cont de aceste preferinţe şi să vină cu soluţii", a declarat Ovidiu Ghiman, director comercial segment rezidenţial, Romtelecom.

Anul trecut, Romtelecom a lansat şi portalul de divertisment video integrat www.dolcetv.ro, care integrează filme, emisiuni TV live sau înregistrate, de toate genurile, dar şi conţinut video sportiv, în mare parte exclusiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO