Business Hi-Tech

Rovinieta poate fi plătită prin SMS, în reţeaua Orange

Rovinieta poate fi plătită prin SMS, în reţeaua Orange

Autor: Ioan Dornescu

05.12.2012, 00:00 683

Şoferii pot plăti rovinieta prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) începând de miercuri, doar în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500, cu un tarif de 5 eurocenţi/mesaj. Achitarea acestui tarif prin intermediul SMS a devenit posibilă de la finele săptămânii trecute, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor unui ordin al ministrului transporturilor.

Plata poate fi efectuată în acest mod numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Această facilitate de plată a rovinietei a fost dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange. Costul asociat emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un autoturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de şapte zile.

În cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv), preţul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro. Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA. Pentru deţinătorii de cartele PrePay - Orange, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO