Business Hi-Tech

S-a dat startul celei mai mari campanii de recrutări din hi-tech din acest an. Gigantul american Amazon a lansat oficial angajările din Bucureşti

S-a dat startul celei mai mari campanii de recrutări din...

Autor: Adrian Seceleanu

04.01.2018, 14:30 50533

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a demarat oficial campania de recrutări pentru noul său centru din Bucureşti, primele 20 de poziţii disponibile fiind pentru posturi precum cele de ingineri software sau traducători, conform datelor disponibile pe portalul de recrutare al companiei.

“Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja mai multe echipe de ingineri care lucrează la dezvolrarea sistemelor de operare, a platformelor de virtualizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services - AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri”, conform anunţului publicat pe portalul de recrutări al Amazon.

Patru dintre cele 20 de posturi disponibile sunt pentru persoane care vor gestiona expansiunea gigantului american pe piaţa de muncă din Capitală, respectiv vor gestiona valul de recrutări al Amazon pentru diferite linii de business, conform anunţurilor publicate de companie.

Amazon va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas, conform datelor ZF. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din anul 2017, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge.

Amazon România a deschis recent şi un nou centru de dezvoltare şi tehnologie în Iaşi, creând 400 de locuri de muncă permanente care se adaugă celor 600 pe care compania le avea deja în România.

Din 2005 şi până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro şi a creat 600 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO