Business Hi-Tech

S&P: În următorii ani ne aşteptăm la o creştere organică modestă a veniturilor RCS&RDS

S&P: În următorii ani ne aşteptăm la o creştere...

Autor: Adrian Seceleanu

28.01.2015, 00:06 821
Veniturile companiei de cablu RCS&RDS, controlată de antre­pre­norul român Zoltan Teszari, vor fi mai mici în 2014 pe fondul vânzării operaţiunilor din Slovacia către Deutsche Telekom şi al declinului „continuu“ înregistrat de operaţiunile de televiziune prin satelit, potrivit unui raport publicat la finele anului trecut de Standard & Poor’s, prin care agenţia de rating a menţinut ratingul „B+“ cu perspectivă stabilă pentru operator.
 
„Anticipăm o mică scădere a veniturilor în 2014 în urma exit-ului din Slovacia şi a declinului continuu de pe segmentul de televiziune prin satelit. În anii următori anticipăm o creştere organică modestă a veniturilor, susţinu­tă de creşterea numărului de clienţi pen­tru serviciile de internet şi tele­viziune“, conform documentului S&P.
 
În anul 2012 grupul RCS&RDS a avut venituri de 624 mil. euro, iar în primul semestru din 2013 de 315 mil. euro, potrivit celor mai recente date publice privind veniturile extrem de discretului grup de comunicaţii.
 
Pe de altă parte, analiştii S&P esti­mea­­ză că marja profitului înainte de do­bânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) al operatorului va fi de 31 până la 33%, un nivel „moderat după standardele europene, având în vedere că 80% din veniturile companiei provin din ope­raţiuni fixe, care tind să fie mai pro­fita­bile“. În 2012 nivelul EBITDA RCS a fost de 245 mil. euro, iar în pri­mul semestru din 2013 de 133,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO